Zöldséges lazac recept.
Fogyasztható a ketogén diéta 2. fázisától.
Hozzávalók:
- 150 g lazac,
- ¼ citrom,
- 5 g vaj,
- ½ zellerszár,
- 50 g brokkoli,
- ¼ kisebb póréhagyma,
- ½ hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2 kanál olaj,
- 40 g shitake gomba,
- 25 ml zöldség alaplé,
- répa,
- só, bors.
Elkészítés
A halat adagokra osztjuk, sózzuk és borsozzuk. Egy sütőpapírra vagy alufóliára helyezzük. Mindegyik porcióra teszünk egy darab vajat és egy citromkarikát. Alaposan becsomagoljuk úgy, hogy a levegő ne távozhasson. A csomagokat a 160°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és lassan, kb. 20 percig sütjük. A zöldségeket hámozzuk meg és daraboljuk. A hagymát kevés olajon pároljuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, majd rövid időre a gombát is. Ezután keverjük hozzá a répát is, és rövidke pirítás után fokozatosan a többi zöldséget is. Öntsük rá a zöldség alaplevet, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg meg nem puhulnak. A zöldségeket terítsük szét egy tányéron és a tetejére helyezzük a sült halat.