https://www.ketomix.hu/usui-konjak-spagetti-szenhidratmentes_z4733/A Spagetti Bolognese remek választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Cserélje ki a hagyományos spagettit konyakkal, és adjon hozzá alacsony kalóriatartalmú KetoMix ketchupot. Nem csak jól fogod érezni magad, de a kilókat is kordában fogod tartani.
A recept a diéta 1. fázisától megfelelő. De ne feledje, hogy a napi öt étkezés egyikét sem helyettesíti ezzel a recepttel. Ezt az ételt hozzáadhatja a KetoMix diétához extra étkezésként.
Amire szükséged lesz 1 adaghoz :
- USUI konyak spagetti,
- alacsony szénhidráttartalmú ketchup KetoMix,
- 15 g repceolaj,
- 30 g hagyma,
- 75 g szárzeller,
- 50 g darált sovány hús,
- sót és borsot
- bazsalikom.
Eljárás:
A finomra vágott zellert olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, majd kis idő múlva a húst. Sózzuk, borsozzuk és barnára sütjük. Öntsünk egy kevés KetoMix ketchupot a keverékre, és főzzük még egy ideig. Kevés alaplevet is adhatunk hozzá az íz fokozása érdekében (nem szükséges). Közben elkészítjük a konyakos spagettit. Öntse ki a pácot, és alaposan öblítse le vízzel a spagettit. Bolognai szósszal tálaljuk, bazsalikommal díszítjük.
Bolognai spagetti: az olasz konyha klasszikusa
A bolognai spagetti az egyik leghíresebb étel, és nem csak Olaszországban. Ez a gazdag és ízletes étel az olasz konyha szimbólumává vált, és gazdag és húsos szósza miatt népszerű, amely tökéletesen kiegészíti a spagettit.
A bolognai spagetti eredete
A Bolognese eredeti receptje az olaszországi Bolognából származik, ahol ezt az ételt hagyományosan " Ragú alla Bolognese " néven készítették el. Ennek az ételnek az alapja a Ragú, a húsmártás nagy hagyományokkal rendelkezik. Ennek az ételnek a története a 18. század végére nyúlik vissza. Ekkor alkalmazták először a darált hús, paradicsom és zöldség receptjét. Eredetileg ezzel a szósszal szolgálták fel a töltött tésztát, és csak a 19. században vált népszerűvé a spagetti, amelyet a szósszal kombinálva ma is ismernek. Bár a bolognaiak szorosan kötődnek Olaszországhoz, különösen az Emilia-Romagna régióhoz, népszerűségük az egész világon elterjedt.
Hagyományos elkészítése és kalóriaértéke
A klasszikus bolognai spagetti darált marhahúsból (vagy bizonyos esetekben sertéshúsból) áll, amelyet hagymával, sárgarépával, zellerrel és paradicsommal párolnak. Vörösborral és húslevessel egészítik ki, ami gazdag ízt ad a szósznak.
Ha klasszikus (búzából készült) spagettit használ, akkor egy tányér bolognai spagetti kalóriaértéke a hús és a tészta arányától függ, de átlagosan 600-800 kalória adagonként (250-300 gramm készre). élelmiszer). Ez a kalóriaszám főként húsból, olajból és tésztából származó kalóriákat tartalmaz. A klasszikus spagetti 100 gramm száraztészta körülbelül 200-250 kalóriát tartalmaz.
Konjac tészta alternatívaként
A konjac tészta, amelyet a konjac növény gyökeréből (más néven glükomannánból) készítenek, a hagyományos búzatészta egyre népszerűbb alternatívája. Ez a tészta nagyon alacsony kalória- és szénhidráttartalmáról ismert, így vonzó választás azok számára, akik figyelik kalóriabevitelüket vagy alacsony szénhidráttartalmú diétát követnek.
A konyakos tészta kalóriaértéke gyakorlatilag nulla - 100 gramm konyakos tészta mindössze 5-10 kalóriát tartalmaz. Ez a rendkívül alacsony kalóriatartalom annak köszönhető, hogy a konyak főleg rostot és vizet tartalmaz, ami azt jelenti, hogy nagyon alacsony kalória- és rosttartalmú élelmiszer.
Ha a klasszikus spagetti helyett konyakos tésztát használ, akkor több mint 500 kalóriával csökkenti a teljes adag kalóriaértékét, ami jelentős különbség lehet a fogyni próbáló vagy bizonyos étkezési korlátozásokkal küzdők számára. Egy adag Bolognese spagetti konyakos tésztával 250-300 kalória lehet (a hús és a szósz mennyiségétől függően), ami tökéletes azok számára, akik figyelik a kalóriabevitelüket.
A konyakos tészta előnyei
- Alacsony kalória- és szénhidráttartalmú – amint korábban említettük, a konjac tészta nagyon alacsony kalóriatartalmú és nagyon alacsony szénhidráttartalmú, így ideális azok számára, akik fogyni szeretnének, vagy alacsony szénhidráttartalmú étrendet követnek, mint például a keto vagy a paleo.
- Magas rosttartalom – A Konjac glükomannánt tartalmaz, egy olyan típusú rostot, amely segíti az emésztést, és hosszú távú jóllakottságérzetet biztosít. Ez a rost segít a vércukorszint stabilizálásában is.
- Gluténmentes és különféle diétákhoz is alkalmas - A Konjac tészta természetesen gluténmentes, ami nagyszerű a glutén intoleranciában vagy cöliákiában szenvedők számára.
- Gyors elkészítés - a konyakos tésztát nem kell főzni - csak öblítsd le, és már adható a szószhoz.
A bolognai spagetti az olasz konyha klasszikus étele, amely sok ember szívét megnyerte szerte a világon. A klasszikus búzaspagetti hagyományos változatai kiváló fehérje- és egyéb tápanyagok forrásai, de magasabb a kalóriaértékük is, ami egyesek számára túl magas lehet.
A Konjac tészta kiváló alternatíva azok számára, akik az íz feláldozása nélkül szeretnék csökkenteni a kalória- és szénhidráttartalmukat. Alacsony kalóriaértékük és magas rosttartalmuk miatt a konjac tészta kiváló választás lehet mindazok számára, akik könnyeden szeretnének enni, de mégis elkényeztetik kedvenc tésztájukat.