A mák az egyik legegészségesebb élelmiszernövény a világon. Remek kalciumforrás, ezért az étrendünk szerves részét kell, hogy képezze.
Lehet, hogy meglepően fog hangzani, de a Keto mákos kalács elkészítésével és elfogyasztásával hozzájárult szervezete egészségéhez. Talán nem is sejtette, hogy a mák rendkívül jótékony élettani hatással rendelkezik, ezért nem csak az élelmiszeripar, de az orvostudomány is használja évszázadok óta.
Az ókorban a sportolók körében az erő és a vitalitás forrása volt. A mák a vegetáriánusok és a vegánok számára jelentős kalciumforrást jelent, hiszen ők nem fogyasztanak tejtermékeket. Ez az elixírként számon tartott csodanövény nem hiányozhat a terhes nők és a csontritkulással szenvedők tányérjáról sem. Jelenleg a legnépszerűbb mákból készült termék a mákolaj, amelynek ámulatba ejtő hatása van az emberi szervezetre. Oleinsavat tartalmaz, amely hozzájárul a memória javításához és a vérnyomás csökkentéséhez.
És ez még nem minden! A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a mák még a mellrák megelőzésében is segíthet. A rohanó, stresszes életvitelt folytatók számára is jó hírünk van, hiszen a mák segít a stresszoldásban és a nehéz időszakokon történő átlendülésben, mivel illata nyugtatóan hat az emberi pszichére. Megnyugtatja a központi idegrendszert, segít a neurózisban és a mentális egyensúly elérésében. A mákolaj a szakácsok körében is egy nagyon népszerű alapanyag zamatos íze és aromája, valamint felhasználásának sokfélesége miatt. A mákolaj gondoskodik a meleg és hideg ételek fantasztikus ízvilágáról. A ketogén diétát követők is bátran beépíthetik a mindennapi étkezésbe ezt a fantasztikus élelmiszernövényt és a belőle készült olajat.