Lazacos saláta receptje. A keto diéta második fázisától fogyasztható étel.
Hozzávalók
- 150 g lazac filé
- só, őrölt feketebors
- olivaolaj
- 1⁄4 ek apróra reszelt lime héja
Limos vaj:
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 ml friss limelé
- 1⁄2 tk só, 1⁄4 tk őrölt feketebors
- 15 g vaj (lágyíva)
Elkészítés
Először elkészítjük a limeos vajat – a fokhagymát, a limelevét, a sót és a feketeborsot minél lágyabbra dolgozzuk össze egy fűszermozsárban. Az így kapott keveréket fokozatosan adagoljuk a lágyított vajhoz. Ügyeljünk arra, hogy a fűszerek tökéletesen el legyenek keverve a vajban. A simára kevert vajat ételfóliába tekerjük, majd hűtőbe tesszük. A lazac filék mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, finoman megkenjük olívaolajjal, majd 4 percig grillezzük mind a két oldalát. Megszórjuk reszelt lime héjjal, majd limeos vajdarabokkal és friss salátával tálaljuk.