A sós sütemény kiváló könnyű ebédnek vagy vacsorának. Egész sokáig friss marad, így előre is elkészítheti. Elég felmelegíteni és kiegészíteni egy kis salátával és a kedvenc KetoMix öntetével. Ezt a spenótos kalácsot már a KetoMix diéta 1. fázisától fogyaszthatja.
Mire lesz szüksége - 1 adag:
Tészta:
- 1 mérőkanál KetoMix zsemle,
- 20 gramm mandulaliszt,
- 1 tojásfehérje,
- só
Töltelék:
- 20 gramm aprított hagyma,
- ¼ gerezd fokhagyma, lenyomva,
- 100 gramm spenót,
- 20 gramm cherry paradicsom felezve,
- 50 gramm zsírszegény túró,
- 1 fehérje,
- 10 gramm szénhidrátmentes mandulatej,
- kakukkfű,
- cukormentes mustár,
- só, bors,
- repceolaj.
Elkészítési útmutató:
Melegítse elő a sütőt 170 fokra. Keverje össze az összetevőket, és készítsen belőle tésztát. Ha nagyon darabos maradna, adjon hozzá kanalanként hideg vizet, amíg megfelelő állagú nem lesz. Csomagolja be egy fóliába, majd tegye a hűtőbe pihenni legalább 20 percre. Nyújtsa ki a tésztát 2 sütőpapír közt, majd tegye formába. Egyengesse el a széleit az ujjaival. Lyukasztgassa ki a tészta alját egy villával. Süsse körülbelül 10 percig.
Egy kanál olajon pirítsa meg a hagymát egy serpenyőben. Adja hozzá a spenótot, a fokhagymát, a kakukkfüvet, majd pirítsa pár percig. Tegye félre. Keverje össze a túrót, a tojásfehérjét, a tejet, a mustárt, a sót és a borsot. A kisütött tésztán egyengesse el a pirított keveréket, majd öntse rá az edényben összekevert mixet. A tetejére helyezze rá a paradicsomot. Süsse előmelegített sütőben 170 °C-on körülbelül 20 percig.