Próbálta már a sült retket? A sütőben elveszti tipikus csípősségét, így szinte meg sem lehet különböztetni a burgonyától. Nagyszerű választás a karácsonyi salátába is. Hogyha a piros retket választja, még a színekkel is játszik egy kicsit. Ha viszont a klasszikus "burgonyasaláta" mellett voksol, akkor a retket sütés előtt meg is hámozhatja. Ez a recept a KetoMix diéta 1. fázisától alkalmas.
Mire lesz szüksége (2 adaghoz):
- 200 gramm retek apró kockákra vágva,
- olívaolaj,
- 1 kemény tojás kockákra vágva,
- KetoMix Vajonéz,
- 1 teáskanál cukormentes mustár,
- 50 gramm savanyú uborka kockákra vágva,
- 30 gramm kapribogyó,
- friss petrezselyemzöld apróra vágva,
- 1 teáskanál citromlé,
- só, bors ízlés szerint.
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Egy edénybe tegye bele a felvágott retket, 1 kanál olívaolajat, a sót, a borsot, majd jól keverje el. Helyezze egy sütőpapírral bélelt tepsire, tegye be a sütőbe, majd süsse kb. 15 percig. Sütés után hagyja kihűlni. Egy nagyobb edényben keverje össze a Vajonézt, a mustárt, a savanyú uborkát, a kapribogyót, a petrezselymet és a citromlét. Keverje el, majd adja hozzá a retket és a tojást. Sózza, borsozza ízlése szerint. A salátát tegye be a hűtőbe legalább 2 óráig, de a legjobb, ha egész éjszakára bent hagyja.