Próbálja ki a karácsonyi rántott ponty és a „krumplisaláta” receptjét.
(Nem) hagyományos „krumplisaláta”
A saláta alapjához szüksége lesz:
- ¼ közepes méretű zellerre,
- ¼ fehérrépára,
- ¼ sárgarépára,
- ½ doboz tejfölre,
- 2 keménytojásra,
- 1 teáskanál cukormentes mustárra,
- sóra, borsra.
A házi majonézhez szüksége lesz:
- 1 tojássárgájára,
- ½ teáskanál citromlére,
- 1 teáskanál borecetre,
- ¼ teáskanál cukormentes mustárra,
- ½ teáskanál sóra,
- ¾ csésze olíva- vagy avokádóolajra.
Elkészítés
A gyökérzöldségeket hámozza meg, majd főzze puhára. Közben készítse el a házi majonézt. Öntse a tojássárgáját, a citromlevet, az ecetet egy magasfalú tálba, majd adja hozzá a mustárt és a sót. Egy kézi mixerrel verje fel a keveréket addig, míg nem válik világossárga masszává. Adjon hozzá ¼ teáskanál olajat, majd jól keverje fel. A maradék olajat folyamatos keverés mellett apránként adja hozzá óvatosan egészen addig, míg sűrű majonézt nem képez a keverék. Hűtőben hagyja lehűlni.
Eközben a főtt zöldségeket és a keménytojást vágja fel kisebb kockákra, majd tegye egy kisebb edénybe. Adja hozzá a tejfölt, a kihűlt majonézt, a mustárt, a sót és a borsot. Keverje óvatosan össze, majd hagyja a salátát egy éjszakára állni a hűtőben.
Rántott ponty
1 adaghoz szüksége lesz:
- 100 g ponty vagy más hal,
- só, bors,
- KetoMix metélőhagymás-hagymás protein omlett
- olívaolaj
Elkészítés
A halfilét mossa meg és tisztítsa meg. Sózza, borsozza, majd panírozza be a KetoMix metélőhagymás-hagymás protein omlettbe. Süsse mindkét oldalát aranybarnára egy serpenyőben. Tálalja krumplisaláta ágyon metélőhagymával és egy szelet citrommal díszítve.