Mire lesz szüksége (1 adag):
- halaprólék – bőr, fej stb.,
- 50 gramm sárgarépa,
- 50 gramm zeller,
- 50 gramm petrezselyem,
- babérlevél,
- 5 szem szegfűbors,
- 5 szem fekete bors.
A leveshez:
- 300 ml erőleves,
- 50 g lazacfilé bőrrel,
- repceolaj,
- 50 gramm sárgarépa szeletelve,
- 50 gramm fehér retek szeletelve,
- kapor,
- só, bors.
A szélesmetélthez:
- 1 mérőpohárnyi KetoMix metélőhagymás-hagymás omlett.
Elkészítés
Először készítse el az erőlevest. A lazacaprólékot (használhat más halat is) a zöldséggel és a fűszerekkel tegye egy fazékba, majd öntse le vízzel. Az erőlevest hagyja főni legalább 1 óráig, majd szűrje le. A lazacot vágja fel kockákra. A répát és a retket pirítsa meg 1 kanál repceolajon. Öntse fel az erőlevessel, majd főzze további 10 percig. Sózza, adja hozzá a lazacszeleteket, majd főzze további 5 percig. Ízesítse kaporral, sózza, borsozza. Készítse el a metélőhagymás-hagymás omlettet az útmutató alapján. Ha kihűlt, készítsen belőle gnocchit, vagy szeletelje fel tészta formájúra, és adja hozzá a leveshez.