Hogy segítenek a proteinek a fogyásban

Mikor találkozott a fehérje diéta vagy protein diéta fogalmakkal, biztosan felmerült Önben is a kérdés, hogy hogyan lehetséges éppen a fehérjékkel megszabadulni a felesleges kilóktól. Bár kevesen tudják, de a protein és az egészséges fogyás közelebbi kapcsolatban áll egymással, mint azt első látásra gondolnánk. A megfelelő mennyiségű protein nem csak megkönnyíti a fogyás folyamatát, de nem lesz fáradt és éhes sem, mint más fogyókúrák esetében.

A fehérje, mint olyan, nélkülözhetetlen elem a testünkben, része a sejteknek, szöveteknek, a fehérjék támogatják az immunrendszert és mindenekelőtt hozzájárulnak az izomtömeg növekedéséhez. Ha szeretne pár kilótól megszabadulni, megfelelő mennyiségű fehérje bevitele nélkül ez nagyon nehezen fog sikerülni, mert bekövetkezik a rettegett jojo-effektus. Hogy lehetséges ez?

A fehérjehiány a fogyókúra során az izomtömeg csökkenését eredményezi, amit egyáltalán nem szeretnénk, hiszen ezzel a teljes anyagcserénket is lassítjuk. A fogyás lassul, egy idő után pedig úgy tűnhet, hogy a mérleg nyelve meg sem mozdul. Megfelelő mennyiségű fehérje elfogyasztása nélkül a diéta során fáradtnak érezheti magát, kevés lesz az energiája, sőt, a fogyókúra befejeztével a kilók nagyon gyorsan jönnek majd vissza. A proteinek az izmok regenerációjában is segítenek, és ha még valamennyi mozgást is beiktat a diétába, gyorsabban formába lendülhet, gyorsabban elérheti álmai alakját. Minél nagyobb az ember izomtömege, annál jobban megy a fogyás. Az izmok ugyanis akkor is égetik az energiát, amikor Ön éppen nem is sportol.

Egy következő nagyon fontos tulajdonsága a proteinnek, hogy nem biztosítja a test számára a „kész” energiát, amit a szervezet aztán zsírpárnák formájában raktározhat (mint szénhidrátban és zsírban gazdag ételek esetében). Ezzel szemben a minőségi proteinnel az energia „építőanyagát” biztosítjuk a test számára. Attól viszont azért nem kell félni, hogy olyan izmai nőnek tőle rögtön, mint egy testépítőnek. Éppen ellenkezőleg: a test több izma több vizet, kevesebb zsírt, gyorsabb zsírégetést és vékonyabb alakot jelent.

Ha a fogyást segítő proteinekről van szó, mindig a minőségi formákra kell gondolni. Nem tartozik közéjük a füstölt hús, a feldolgozott sajtok, sem további élelmiszerek, melyek egészségtelen adalékanyagokat tartalmaznak. Jó minőségű fehérje van a sovány húsokban, ajánlott a csirke, a nyúl, a pulyka és a hal (vigyázni kell a kövér halakkal, ideális a tőkehal és a pisztráng), továbbá jók még a tejtermékek (a savanyúak is), például a joghurt, kefír, alacsony zsírtartalmú sajtok, túrók és jó még a tojás is. Persze nem csak állati eredetű proteint lehet fogyasztani, hiszen nem mindenkinek tesz jót a rengeteg sajt és tojás fogyasztása, mivel ezek a fehérjék nehezebben emészthetőek. Növényi eredetű táplálékkal is biztosíthatjuk a minőségi proteineket, például hüvelyesekkel (szója, borsó, bab stb.), magvakkal (pl. lenmag), valamint diófélékkel is.

Ha fogyókúrázik és figyelnie kell közben a kalóriákat, problémába ütközhet a megfelelő mennyiségű fehérje biztosítása, ha szeretnénk tartani magunkat a tervhez. Hogy az embernek ne kelljen napi háromszor csirkehúst ennie, léteznek olyan protein termékek, melyek nagyban megkönnyítik a diétát. Nemcsak egyszerű ezeket elkészíteni, hanem garantálják a megfelelő mennyiségű fehérjét is a szervezet számára. Ezen felül hozzájut belőlük további vitaminokhoz és tápanyagokhoz is.

A fogyást nagyban megkönnyítik a KetoMix protein italok, levesek, omlettek, kásák és további termékek. A nagyobb részükhöz elég vizet hozzáadni, esetleg gyorsan megsütni egy serpenyőben, és már enni is lehet. Ha tervezi pár héten keresztül tartani a diétát, nem kell félnie, hogy megunja ezeket az ételeket. Nagyon sok koktél ízesítőből és ételváltozatból lehet válogatni.


Kövessen minket az instagramon, és ossza meg velünk az elkészített ételeiről készült képeit, vagy motiváljon mindenkit az eddig elért eredményeivel. @ketomixhuPROFIL MEGTEKINTÉSE

Még nincs fiókja?

Iratkozzon fel és rögtön élvezheti annak előnyeit:

Születésnapi ajándék - feltétlenül töltse ki születési dátumát

Kedvezmény az ismételt vásárlások esetén

Átláthatóak az eddigi megrendelések

Gyors ismételt megrendelés

Nem muszáj kitölteni az adatait

Regisztráció

Nincs egyedül!

Többezer önhöz hasonló ember osztotta meg velünk eredményeit, így motiválva egymást, táplálkozási tanácsadónk pedig minden kérdésére válaszol. Bízzon támogatásunkban és kezdjen el fogyni még ma!

CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ

TAGOK több mint 1900 tag

A szállítás módjai

Csomagküldő - Házhozszállításhoz
990 Ft
Csomagküldő - Max. 8 kg
690 Ft