
Mire lesz szüksége (1 adag):
- a ponty feje, váza és apróléka,
- 5 szem szegfűbors,
- 1 babérlevél,
- maréknyi szárított gomba,
- repceolaj,
- 50 gramm sárgarépa kockára vágva,
- 50 gramm zeller kockára vágva,
- 50 gramm petrezselyem kockára vágva,
- só, bors,
- csipet szerecsendió,
- csipet majoranna,
- 1 mérőpohárnyi KetoMix zsemle,
- petrezselyem apróra vágva.
Elkészítés
A szárított gombát áztassa vízben, és hagyja megduzzadni. A ponty fejét, vázát és aprólékát a szegfűborssal együtt tegye egy fazékba, majd öntse fel vízzel, és sózza meg. Főzze 30 percig, majd szűrje le, a hal húsát szedje le. Egy adaghoz legfeljebb 50 gramm húst mérjen ki. Tegye félre. Pirítsa meg a sárgarépát, a zellert és a petrezselymet 1 kanál repceolajon. Adjon hozzá 50 gramm leszűrt gombát, és öntse le a hallével. Hagyja főni körülbelül 10 percig. Adja hozzá a félretett halhúst, majd ízesítse szerecsendióval, majorannával, sóval és borssal. A KetoMix zsemlét készítse el az útmutató alapján. Ha megsült, kockázza fel, és száraz serpenyőben pirítsa meg, majd adja hozzá a leveshez. A levest díszítheti aprított petrezselyemmel.