Keto diéta

A diéta alapelve végülis nagyon egyszerű, ezért is sok hétköznapi ember és sztár kedvence. Más fogyókúrákkal ellentétben a ketodiétával nem kell órákat az edzőteremben vagy az étrend összeállításával tölteni. És, valljuk be, ez mindenki álma, aki plusz kilókkal küzd.

A ketodiéta alapja a bevitt széndhidrát minimálisra csökkentése, így a szervezet a ketózis állapotába jut, vagyis nem a szénhidrátokból, hanem az ún. ketonokból nyeri az energiát. Ezek pedig a mindig a zsírból, nem pedig a szénhidrátból jönnek létre.

És hogy mit is jelent a ketózis kifejezés? Ez végülis a zsírégetés más szóval. A testben a zsírsavak apró cseppekre bomlanak, ezeket nevezzük ketonoknak, melyek energiát biztosítanak a szövetek számára. Nem kell attól félni, hogy ez egy veszélyes állapot lenne, hiszen elődeink mondhatni folyamatosan ketózisban voltak, hiszen leginkább hússal táplálkoztak, minimális mennyiségű szénhidrátot fogyasztottak. A ketózis állapota teljesen normális, és így a test az energiát a zsír elégetésével nyeri, és manapság ugye elég sok zsírt fogyasztunk. A ketózis így megvédi a létfenntartó szerveinket is.

Hogyan érhetjük el a ketózis állapotát? Jól megválasztott ételekkel, kiegyensúlyozott étrenddel minimális szénhidrát tartalommal. A ketodiéta során az étrend legfontosabb összetevői a minőségi fehérjék lesznek. A napi szénhidrát bevitel nem haladhatja meg az 50 g-ot. Ebben az esetben sovány húst, zöldséget és tejtermékeket kell fogyasztani. Ki kell zárni viszont a burgonyát, rizst, péksüteményeket, gabonaféléket, alkoholt és az édes gyümölcsöket. Ugyanis ha több szénhidrátot fogyaszt el, a fogyás abbamarad és megszűnik a ketózis állapota. A legtöbb embernek viszont problémát okoz egy ilyen szigorú étrend betartása. Erre nyújtanak szerencsére megoldást az előre elkészített ételcsomagok.

Mielőtt belekezd egy fogyókúrába, fontos megjelölni egy célt maga előtt: betervezni a ketodiétát az szerint, hogy mennyi kilótól szeretne megszabadulni. Az már csak Önön múlik, hogy két, három vagy akár négy hétig fogyókúrázik majd. Mivel egy laikus számára nagy nehézségeket okozhatna a megfelelő étrend összeállítása, választhat az előre összeállított kedvezményes ételcsomagok közül. Ezek adagonként tartalmazzák az ételeket a diéta éppen aktuális fázisához mérten. Elég csak elkészíteni, és biztos lehet benne, hogy biztosítva van a szervezetének a megfelelő mennyiségű tápanyag, vitamin és ásványi anyag, mely nem zavarja meg a ketózis állapotát. Az ételek minőségi alapanyagokból, hozzáadott kémiai adalékanyagok nélkül készültek. Így nem kell számolgatni a kalóriákat, böngészni a címkéket és bonyolult receptekkel sem kell bajlódni. A megfelelő ételek mellett nem szabad elfeledkezni az elegendő mennyiségű folyadékról sem, hiszen napi 3 litert kéne meginnunk (nem édesített italokból).

A ketodiétának több fázisa van. Az első fázis során elkezdődik a ketózis. Ebben a fázisban a napi öt előre elkészített étel mellett zöldséget is lehet fogyasztani (de vigyázni kell az édes fajtákkal!). A fázis hossza attól függ, hogy mennyi kilót szeretnénk leadni. 5 kg esetén mondjuk egy hét, de ha a cél 15 kg, akkor négy hét. Az első napokban mérsékelt fáradtságot érezhet, de ez pár nap után teljesen eltűnik. A második fázis hossza a leadott kilók mennyiségétől függ. Napi három előre elkészített ételt kell fogyasztani, de már két választott fehérjedús ételt is be lehet illeszteni az étrendbe. A harmadik fázis, vagyis a stabilizációs fázis nem meghatározott hosszúságú, hiszen inkább arról van szó, hogy ne lépjen fel jojo-effektus. Ebben a fázisban is fontos az étrend, amit szakértőink ingyen elő is készítettek Önnek.

Ha a farkaséhségtől tart, akkor teljesen alaptalan a félelme. Először is, napi ötször étkezik, másodszor pedig ketózisban a szervezetének nem lesz szüksége arra, hogy kifossza a hűtőt. A megfelelő mennyiségű fehérje segít megtartani az izomtömeget és garantálja, hogy csak a zsírból fog lefogyni. A ketodiétával rengeteg energiára tesz szert és a fogyókúra során nagyon jól fogja végre érezni magát.


Kövessen minket az instagramon, és ossza meg velünk az elkészített ételeiről készült képeit, vagy motiváljon mindenkit az eddig elért eredményeivel. @ketomixhuPROFIL MEGTEKINTÉSE

Még nincs fiókja?

Iratkozzon fel és rögtön élvezheti annak előnyeit:

Születésnapi ajándék - feltétlenül töltse ki születési dátumát

Kedvezmény az ismételt vásárlások esetén

Átláthatóak az eddigi megrendelések

Gyors ismételt megrendelés

Nem muszáj kitölteni az adatait

Regisztráció

Nincs egyedül!

Többezer önhöz hasonló ember osztotta meg velünk eredményeit, így motiválva egymást, táplálkozási tanácsadónk pedig minden kérdésére válaszol. Bízzon támogatásunkban és kezdjen el fogyni még ma!

CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ

TAGOK több mint 1900 tag

A szállítás módjai

Csomagküldő - Házhozszállításhoz
990 Ft
Csomagküldő - Max. 8 kg
690 Ft