Táplálkozási szakértőnk tanácsai: Hogyan ne hízzunk az ünnepek alatt?


Az ünnepi szórakozás kéz a kézben jár a finomabbnál finomabb ételekkel. Ön hogyan kezeli, hogy a januári súlya ne kerüljön veszélybe? Hogyan lehet “túlélni”, ha már diétázik? A választ keresse cikkünkben!

Foto 1 (1)

Közelednek a karácsonyi ünnepek, és ezzel együtt az éves veszélyes súlynövekedési időszak. Ez egy olyan időszak, amit igazán szeretnénk élvezni, amihez szokásaink szerint nagy adag jó, de gyakran egészségtelen étel társul.

„Az egy dolog, ha egy átlagos és egyébként egészséges ember túlevett a karácsonyi ünnepek alatt. Általában egy,, maximum két kilót hízik, mert egy szinten mértéket tart. Ráadásul a következő időszakban a normál rutinba való visszatérés után a kilók maguktól leolvadnak – mondja Monika Rychlovská Tělupilová, a KetoMix táplálkozási tanácsadója hozzátéve: sokkal nagyobb problémának tartom, ha egy túlsúlyos, vagy akár még az elhízott is ugyanezt teszi. Ahogy a gyakorlatom is igazolja, ezek az emberek az ünnepek alatt sokkal többet fogyasztanak, és ezáltal lényegesen többet szednek fel. Ezután pedig nehezebben fogynak le.“

Ha egész évben egészségesen táplálkozik, karácsonykor pedig „félrelép“, talán rendben lesz. Ha nem ez a helyzet, próbálja meg idén jobban csinálni. „A problémákat mindig könnyebb megelőzni, mint megoldani azokat, miután felmerültek. Ebbe az étel is beletartozik. A hagyományos karácsonyi menüből is készíthet ételeket könnyebb formában” – magyarázza Monika Rychlovská Tělupilová.

Az alacsony szénhidráttartalmú, könnyű ételek elkészítése nem nehéz. Természetesen fontos tudni, hogy milyen alapanyagokhoz nyúljunk, és mivel pótoljuk az olyan alapanyagokat, mint a liszt, cukor vagy burgonya. Ezért egy sor egészséges karácsonyi receptet készítettünk Önnek.

Idén próbáljon meg a hagyományos pontytól eltérő halat készíteni, könnyítsen a leves receptjén, cserélje ki a salátában a burgonyát más zöldséggel. Készítse el az egyik hagyományos különlegesség egészséges változatát. Süssön cukormentes karácsonyi süteményt és búzalisztmentes karácsonyi péksüteményeket. Ünnepelje az újév beköszöntét különleges előételekkel. Nem számít, hogy diétázik, így is élvezni fogja!

Foto 2 (2) 

HOGY NE SZEDJÜNK FEL AZ ÜNNEPEK ALATT:


Bármikor belekezdhet a változásba.

Nem csak a karácsonyi ünnepek után kell egészségesebben étkezni és életmódot változtatni. Jó most elkezdeni. Ennek köszönhetően túlevés nélkül élvezheted a karácsonyt, és nem kell attól tartanod, hogy január elején bebújsz a nadrágodba, és elnyomsz rajta egy gombot.

Ne egyél maradékot.

Csak azt egyél, amit a tányérhoz készítesz. Ne együnk gyerekek vagy más után. Csak úgy forraljuk, és nem úgy, mint az egész hadsereg.

Ha vétkezel, azonnal ugorj vissza.

Ez nem szokatlan, és bárkivel megtörténhet. Fontos azonban, hogy ne ragadjon el, és azonnal térjen vissza az egészséges táplálkozáshoz.

Ne maradj éjszakára.

A karácsonyi készülődés során is fontos az alváshigiénia. Ezért úgy tervezd meg tevékenységeidet, hogy kellőképpen ellazuljanak és erőre kapjanak. Ha keveset és rosszul alszol, sokkal többet és rosszabbul eszel.

Legyen menő.

Az ünnepek általában tele vannak stresszel. Próbálj meg nem engedni neki. Próbáljon ki például rövid meditációt vagy légzőgyakorlatokat.

Igyál bölcsen vagy ne igyál.

Köztudott, hogy az akarat gyengül az alkohollal. Néhány pohár után jó ötlet lesz az éjféli steak. Az alkohol azonban rontja az alvás minőségét, és tele van szükségtelen kalóriákkal.

Mutasson be olyan hagyományokat, amelyek nem az ételek körül forognak.

Menj el egy karácsonyi koncertre vagy színházi előadásra. Ahelyett, hogy egy baráttal vacsorázna, vegyen részt például egy jógaórán.


monika-telupilova-foto
Autor článku
Monika Tělupilová

Výživová poradkyně s desetiletou praxí v podnikání v oblasti výživy a vystudovaná nutriční terapeutka. Založila dvě pobočky výživové poradny, a to v Šumperku v roce 2010 a v Brně v roce 2012. Za dobu působení jimi prošlo několik tisíc klientů. Každodenně pomáhá desítkám lidí s úpravou jídelníčku za účelem zdravého stravování, redukce či nabírání hmotnosti. V roce 2017 byla porotkyní a součástí nutričního týmu pečujícího o finalistky České MISS. Výsledky úspěšných klientů můžete najít v časopise Tina. Několikrát vystupovala v ČT v pořadu Sama doma a Dobré ráno. Pravidelně publikuje v Brněnském deníku Rovnost, její citace se objevují v článcích na internetových portálech v Česku i na Slovensku. Je nutriční garantkou celorepublikového projektu Pestrá strava – CEFF v České i Slovenské republice.

Kövessen minket az instagramon, és ossza meg velünk az elkészített ételeiről készült képeit, vagy motiváljon mindenkit az eddig elért eredményeivel. @ketomixhuPROFIL MEGTEKINTÉSE

Még nincs fiókja?

Iratkozzon fel és rögtön élvezheti annak előnyeit:

Születésnapi ajándék - feltétlenül töltse ki születési dátumát

Kedvezmény az ismételt vásárlások esetén

Átláthatóak az eddigi megrendelések

Gyors ismételt megrendelés

Nem muszáj kitölteni az adatait

Regisztráció

Nincs egyedül!

Többezer önhöz hasonló ember osztotta meg velünk eredményeit, így motiválva egymást, táplálkozási tanácsadónk pedig minden kérdésére válaszol. Bízzon támogatásunkban és kezdjen el fogyni még ma!

CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ

TAGOK több mint 1900 tag

A szállítás módjai

Csomagküldő - Házhozszállításhoz
990 Ft
Csomagküldő - Max. 8 kg
690 Ft