Protein italok - óriási segítség a fogyás során


Szeretne rendszeresen étkezni, de az időhiány ezt nem teszi lehetővé? Erre az esetre fejlesztettük ki protein koktéljaink, melyek szempillantás alatt elkészülnek.

keto-mix150070-900x440

Ha belefog a protein (fehérje) diétába, biztosan találkozik majd az ún. protein italokkal. Nem féljen, ezeket az italokat nem csak a konditeremben erősítő emberek ihatják! A fogyásban például ideális társ lehet. Az említett ital megadja testének a megfelelő mennyiségű fehérjét anélkül, hogy felesleges kalóriákkal bombázná szervezetét. Főleg a nők szoktak attól tartani, hogy a fehérjeitalok rendszeres fogyasztásától sokkal izmosabbak lesznek. A kiegyensúlyozott diétatervnek köszönhetően ezek a félelmek alaptalanok. Pont fordítva, a fehérjék elősegítik a fogyás folyamatát.

Mely élelmiszerek a legjobbak?

A minőségi protein port összetételéről és tápanyagtartalmáról ismeri meg. Ezek az italok leggyakrabban tejsavó- vagy szójafehérjéből készülnek. Ezek ugyanúgy teljesértékű fehérjék, mint az állati eredetűek (ezeket általában kazeinből készítik, tehéntejből). Azok az italok azonban, melyek növényi fehérjékből készülnek, legtöbbször könnyebben emészthetők, mint állati eredetű társaik. Emellett vegánok is fogyaszthatják.

Vitaminok és egyéb tápanyagok

Ha az ilyen ital egy teljes étkezést vált ki, szintén gazdagítva kell legyen rosttal, vitaminokkal és egyéb szükséges tápanyagokkal. Ezzel szemben nem szabadna, hogy találjunk benne édesítőt, színezőanyagot, tartósítószert és egyéb kémiai anyagokat. Ezen kívül a minőségi protein italok nem tartalmaznak glutént sem, és további összetevőkkel vannak gazdagítva. Például különféle magvakat adnak hozzá, melyek szintén jó fehérjeforrások, emellett támogatják az agy működését. Ezután ott vannak a különféle vitaminok is, melyek az immunrendszer erősítéséért felelősek vagy a fenolsav, melynek antioxidáns hatása van.

Ne tartson az éhségtől

A protein diéta alatt az étrend egyik legfontosabb részét az italok teszik ki (a levesekkel, omlettekkel és kásákkal együtt). Persze bárkiben megfordulhat az a gondolat, vajon ezek az italok eléggé eltelítenek-e, és nem üldözi-e majd őket az éhség. A proteinek teltségérzetet keltenek, mely az alacsony glikémiás index miatt nagyon sokáig kitart. Ráadásul pár nap után a test eléri az ún. ketózis állapotát, mely nemcsak a zsírok lebontásáért, de a jókedvért is felelős. Energialöketet ad, ráadásul az étvágyat is csökkenti az édes vagy más káros ételek után. Néhány italban továbbá megtalálhatók más természetes összetevők is, melyek a térségérzet időtartamát hosszabbítják meg. Ilyen például a glükomán.

86185f0166a013bd19c333423d6cec7b-1A protein italok előnyei

Azon kívül, hogy az ilyen fajta italok eltelítik, más partikus előnyük is van. Az egyik ilyen, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni az, hogy bárhova magával viheti. Elkészítése ugyanis nagyon egyszerű. Elég egy merőpohárnyit magával vinnie a porból, és a kívánt időben hozzáadni a vizet, majd jól összekeverni. A porkeveréket továbbá elég kiporciózni, és már viheti is magával a munkába vagy az útra. Ha tudja, hogy ideje nem engedi az összetettebb ételek elkészítését, ez a porkeverék nagyon jó megoldás lehet. Megihatja akár sorbanállás közben vagy a vonatúton is. Másra sem lesz szüksége, mint a megfelelő eszközökre. A protein italok következő nagy előnye, hogy tényleg nem kell izomtömegét féltenie. Néhány fogyókúra nagy hibája, hogy az ember nem a zsírokból, hanem az izmokból kezd el fogyni, mely egyáltalán nem a kívánt eredmény. Mivel a protein italok egyáltalán nem adnak a szervezetnek szénhidrátot és cukrot, pontosan a zsírégetésre összpontosítanak, az említett fehérjék pedig óvják az izmokat.

Egye azt, amit megkíván

A proteindús diéta általában pár hétig tart. Érthető tehát, hogy rengeteg ízesítési variáció szükséges a diétás ételekből, hogy az ember ne egyel “félre”, és a diétát ne unja meg rövid idő alatt. Pont ezért választhat a KetoMix protein italok esetében több ízesítés közül. Legtöbbször gyümölcsös ízesítésekkel találkozhatunk, mint például az erdeigyümölcs vagy az eper. A mi kínálatunkban azonban más ízeket is fellelhet: csokoládé, kávé, vanília vagy kókusz. Az egészben az a legelőnyösebb, hogy a protein por mellé kedvére megrendelheti a különféle ízesítéseket, az elkészítéskor pedig elég mindent összekeverni.


eva-sroka
Autor článku
Eva Sroka

Odbornice v oblasti PR a marketingu. Vystudovala sociální a masovou komunikaci na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze. Zkušenosti má z oblasti externí, interní a on-line komunikace, v řízení lidských zdrojů, CSR nebo pořádání událostí. Eva Sroka působila 18 let v největší české PR agentuře, kde se následně stala jedním z partnerů. Řídila komunikaci řady klientů v privátní oblasti. Nějaký čas působila také jako vedoucí oddělení komunikace Českého rozhlasu. Od roku 2017 se specializuje na komunikaci nízkosacharidového stravování.

Kövessen minket az instagramon, és ossza meg velünk az elkészített ételeiről készült képeit, vagy motiváljon mindenkit az eddig elért eredményeivel. @ketomixhuPROFIL MEGTEKINTÉSE

Még nincs fiókja?

Iratkozzon fel és rögtön élvezheti annak előnyeit:

Születésnapi ajándék - feltétlenül töltse ki születési dátumát

Kedvezmény az ismételt vásárlások esetén

Átláthatóak az eddigi megrendelések

Gyors ismételt megrendelés

Nem muszáj kitölteni az adatait

Regisztráció

Nincs egyedül!

Többezer önhöz hasonló ember osztotta meg velünk eredményeit, így motiválva egymást, táplálkozási tanácsadónk pedig minden kérdésére válaszol. Bízzon támogatásunkban és kezdjen el fogyni még ma!

CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ

TAGOK több mint 1900 tag

A szállítás módjai

Csomagküldő - Házhozszállításhoz
990 Ft
Csomagküldő - Max. 8 kg
690 Ft