Ne kövessen el felesleges hibákat a ketózis alatt!

Eldöntötte, hogy belevág a ketogén diétába? Ennek is megvannak ám a szabályai. Ne kövessen el felesleges hibákat, hanem érje el megálmodott alakját egyszerűen és gyorsan!

keto mix15065 (2)

Aki egy kicsit is érdeklődik a ketogén diéta és a ketózis iránt, biztosan jól tudja, hogy ennek a diétának a legnagyobb ellensége a szénhidrát. Ez annyit tesz, hogy nincs semmilyen köret, péksütemények, gyümölcsök, gyümölcslevek, sör és tényleg zéró édesség a megengedett (kivéve, ha édesítővel ízesített). A napi szénhidrátbevitelnek nem szabad meghaladnia az 50 grammot. Valakinek ez a mennyiség elegendő, legalábbis nem érzi lehetetlennek. Tudomásul kell azonban vennünk, hogy minden élelmiszer tartalmaz valamennyi szénhidrátot.

A zöldség is számít!

A helyes táplálkozás érdekében ilyen diéta alatt az étrend jelentős részét a zöldségeknek kell kitennie. Napi szinten fél kilót kéne belőle megenni, ez pedig körülbelül 20 gramm szénhidrátnak felel meg, ami majdnem a megengedett szénhidrátmennyiség fele. Továbbá figyeljen oda arra is, hogy nem a legjobb megenni ezt a fél kilós mennyiséget este egyszerre például egy zöldségsaláta formájában. A legjobb, ha a zöldségeket legalább kétfelé osztja a nap folyamán. Ez annyit tesz, hogy azt az egyszeri 20 gramm szénhidrátot kétszeri 10 grammra cseréli, ezzel pedig nem veszélyezteti a ketózis folyamatát.

A fehérjedús nem mindig jelent szénhidrátcsökkentettet!

Figyelmesen válasszon azon élelmiszerek közül is, melyek proteindús vagy fehérjedús jelölést kaptak! A fehérjetartalom biztosan magasabb lesz bennük, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy csökkentett szénhidráttartalommal is bírnak. Tanulja meg értelmezni a tápanyagok értékeit ezeknél a termékeknél! Ha felkészületlenül kapja el az éhség útközben vagy bevásárlás közben, ezek az információk biztosan segítségére lesznek majd.

Hogy olvassuk a címkéket?

A címkék hátsó oldalán mindig talál egy táblázatot, ahol feltüntetik a zsír, a szénhidrát és a fehérje mennyiségét. Ha például egy proteinszeletet nézünk, ami egy napi adag ételt helyettesít, a fehérjetartalmának körülbelül 10-20 gramm körül kell mozognia. Ha szeretne fogyni, a zsírtartalomnak a lehető legalacsonyabbnak kell maradnia. Továbbá a szénhidrát nem kellene, hogy meghaladja a 10 grammot egy adagra számítva, de az ideális inkább 5 gramm körül mozog. Ebben az esetben az előbb leírt fehérjeszeletet nyugodtan beépítheti étrendjébe. .

Screenshot_2

A képen a KetoMix levesek tápanyagértékét láthatja, így össze is tudja hasonlítani a fent leírtakkal. A KetoMix termékeket úgy fejlesztettük ki, hogy ki tudják váltani az egész napos étkezést, ráadásul mindezt úgy, hogy teste nem fog hiányolni semmit.

monika-telupilova-foto
Autor článku
Monika Tělupilová

Výživová poradkyně s desetiletou praxí v podnikání v oblasti výživy a vystudovaná nutriční terapeutka. Založila dvě pobočky výživové poradny, a to v Šumperku v roce 2010 a v Brně v roce 2012. Za dobu působení jimi prošlo několik tisíc klientů. Každodenně pomáhá desítkám lidí s úpravou jídelníčku za účelem zdravého stravování, redukce či nabírání hmotnosti. V roce 2017 byla porotkyní a součástí nutričního týmu pečujícího o finalistky České MISS. Výsledky úspěšných klientů můžete najít v časopise Tina. Několikrát vystupovala v ČT v pořadu Sama doma a Dobré ráno. Pravidelně publikuje v Brněnském deníku Rovnost, její citace se objevují v článcích na internetových portálech v Česku i na Slovensku. Je nutriční garantkou celorepublikového projektu Pestrá strava – CEFF v České i Slovenské republice.

Kövessen minket az instagramon, és ossza meg velünk az elkészített ételeiről készült képeit, vagy motiváljon mindenkit az eddig elért eredményeivel. @ketomixhuPROFIL MEGTEKINTÉSE

Még nincs fiókja?

Iratkozzon fel és rögtön élvezheti annak előnyeit:

Születésnapi ajándék - feltétlenül töltse ki születési dátumát

Kedvezmény az ismételt vásárlások esetén

Átláthatóak az eddigi megrendelések

Gyors ismételt megrendelés

Nem muszáj kitölteni az adatait

Regisztráció

Nincs egyedül!

Többezer önhöz hasonló ember osztotta meg velünk eredményeit, így motiválva egymást, táplálkozási tanácsadónk pedig minden kérdésére válaszol. Bízzon támogatásunkban és kezdjen el fogyni még ma!

CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ

TAGOK több mint 1900 tag

A szállítás módjai

Csomagküldő - Házhozszállításhoz
990 Ft
Csomagküldő - Max. 8 kg
690 Ft