Mit tegyünk a KetoMix diéta után? Egyen okosan!


Tanulja meg, hogy mostantól mindenre oda kell figyelnie ami az étkezéseket illeti. Ismerje fel az egészséges és az egészségtelen ételeket, és ne térjen vissza a KetoMix diéta előtti étkezési szokásaihoz.

92552654cead994992ca3a759dde8593

Az alacsony szénhidráttartalmú ételek fogyasztására való átállás sokaknak bonyolult feladatnak tűnhet, a huzamosabb ideig tartó betartása miatt pedig sokan fel is adják a diétát. A KetoMix diéta első és második fázisában levesszük a terhet a válláról, hogy egyszerűbb legyen a diéta betartása. Nem kell tápanyagértéket számolnia, számon tartania a bevitt rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat. A KetoMix ételek gondoskodnak az imént felsoroltakról, tehát mindent megadnak szervezetének, amire szüksége van. Mivel nem fogyaszthat KetoMix termékeket élete végéig, meg kell tanulnia, hogyan hozzon okos döntéseket az étkezések során. Ismerje fel a tápanyaggal teli, egészséges ételeket, és még véletlenül se térjen vissza a diéta előtti rossz szokásaihoz. Az alacsony szénhidrátbevitelen alapuló étrendnek rengeteg pozitív hozadéka van. Az egyik ilyen pozitív hozadék az a tény, hogy ha továbbra is ügyelni fog a szénhidrátokra, meg tudja tartani ideális testsúlyát még abban az esetben is, ha néha “bűnbe” esik, és elfogyaszt egy-két egészségtelen ételt.

1. Cseréljük zsírokra! – A cukrok étrendből történő kiiktatása után bekövetkezett energiahiány orvoslása érdekében a cukrokat egészséges zsírokkal kell helyettesíteni. Ha a testtől megvonjuk a makrotápanyagok egyikét, egy másik makrotápanyaggal kell azt helyettesíteni, ami a mi esetünkben az egészséges zsírokat jelenti.
2. A félkész termékek fogyasztásáról – A gyorsan elkészíthető és melegíthető félkész termékek gyakran olcsó olajokat, egészségtelen zsírokat és tartósítószereket tartalmaznak. Néha nem is nevezhetőek élelmiszereknek, hiszen semmiféle tápanyagot nem tartalmaznak. Kerülje ezeket a termékeket, válasszon minőséges alternatívákat!
0f03fd22b276129d0675cd81e578b0473. Ne próbáljon ki bonyolult recepteket, ha idő szűkében van – Ha Ön azok közé tartozik, akik a KetoMix diétát a gyors és egyszerű elkészíthetősége miatt választották, akkor biztos nem lesz ideje a KetoMix diéta befejezte után sem főzni. Nagyon fontos, hogy ugyanúgy álljon hozzá az étkezésekhez, mint a diéta során. Készítsen egy ételből több adagot, inkább fogyassza ugyanazt ebédre minden nap, minthogy gyors, de egészségtelen megoldásokhoz folyamodjon. Ne vállalja túl magát a konyhában sem, nem kell minden nap valami újat kipróbálni!
4. A “megengedett” ételek túlzott fogyasztása – Ne növelje meg az elfogyasztott adagok mennyiségét, még akkor sem, ha megengedett élelmiszerről van szó. Természetesen most, hogy már lefogyott egy picivel többet is megengedhet magának, de a megengedett ételek esetében is próbáljon a mértékletességre törekedni. Kerülje a túlevést, és nem történik semmi baj.

5. Az előre elkészítés elvének alábecsülése – Ne hagyatkozzon arra, hogy ha majd napközben megéhezik, lesz ideje egy tápanyagban kiegyensúlyozott ebéd elkészítésére. Az élet kiszámíthatatlan, ezért fontos, hogy mindent előre átgondoljon. Azt javasoljuk, hogy készítse el étkezéseit hamarabb! He váratlan történések miatt arra kényszerülne, hogy máshonnan kell rendelnie az ebédjét vagy a vacsoráját, legalább gondolja végig a lehetőségeit, és döntse el, melyik fogás bizonyul a legideálisabbnak a karcsúsága megőrzése érdekében! Ne feledje – a KetoMix termékeket akkor is fogyaszthatja, ha már nem diétázik, hiszen tápanyagértékük miatt az egészséges, normál étrend remek kiegészítői lehetnek. Ha egy igazán elfoglalt napnak néz elébe, hívja segítségül a fehérje omlettet, a levest vagy a palacsintát.
6. A növényi olajok használata –  Az egészséges olajok drágák. Egy kisebb családi pénztárca tartalmán igencsak meglátszana, ha az ételeket csakis jó minőségű olajokkal készítenénk. Ne féljen, sertészsírral, vajjal vagy olívaolajjal is lehet egészségesen főzni és sütni. Amit kerülnie kell, az a növényi olaj és a margarin!
7. A fehérjék túlzott fogyasztásáról –  A csökkentett szénhidrátfogyasztáson alapuló étrend nem feltételezi a megnövekedett fehérjefogyasztást. Ha ön sovány húsokat és tojást eszik köret nélkül, akkor hiányozni fog a megfelelő mennyiségű és minőségű zsír az étrendjéből, mindemellett feleslegesen fogyaszt nagy mennyiségű fehérjét. Az ilyen étkezéseket érdemes zsírral kiegészíteni, hogy a fehérjebevitel ésszerű keretek között maradhasson.


monika-telupilova-foto
Autor článku
Monika Tělupilová

Výživová poradkyně s desetiletou praxí v podnikání v oblasti výživy a vystudovaná nutriční terapeutka. Založila dvě pobočky výživové poradny, a to v Šumperku v roce 2010 a v Brně v roce 2012. Za dobu působení jimi prošlo několik tisíc klientů. Každodenně pomáhá desítkám lidí s úpravou jídelníčku za účelem zdravého stravování, redukce či nabírání hmotnosti. V roce 2017 byla porotkyní a součástí nutričního týmu pečujícího o finalistky České MISS. Výsledky úspěšných klientů můžete najít v časopise Tina. Několikrát vystupovala v ČT v pořadu Sama doma a Dobré ráno. Pravidelně publikuje v Brněnském deníku Rovnost, její citace se objevují v článcích na internetových portálech v Česku i na Slovensku. Je nutriční garantkou celorepublikového projektu Pestrá strava – CEFF v České i Slovenské republice.

Kövessen minket az instagramon, és ossza meg velünk az elkészített ételeiről készült képeit, vagy motiváljon mindenkit az eddig elért eredményeivel. @ketomixhuPROFIL MEGTEKINTÉSE

Még nincs fiókja?

Iratkozzon fel és rögtön élvezheti annak előnyeit:

Születésnapi ajándék - feltétlenül töltse ki születési dátumát

Kedvezmény az ismételt vásárlások esetén

Átláthatóak az eddigi megrendelések

Gyors ismételt megrendelés

Nem muszáj kitölteni az adatait

Regisztráció

Nincs egyedül!

Többezer önhöz hasonló ember osztotta meg velünk eredményeit, így motiválva egymást, táplálkozási tanácsadónk pedig minden kérdésére válaszol. Bízzon támogatásunkban és kezdjen el fogyni még ma!

CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ

TAGOK több mint 1900 tag

A szállítás módjai

Csomagküldő - Házhozszállításhoz
990 Ft
Csomagküldő - Max. 8 kg
690 Ft