Mit egyek? Mit ne egyek? - A keto diéta alapjai

Ha Ön úgy döntött, hogy a keto diétával szeretne fogyni, be kell tartania néhány alapszabályt, hogy a karcsúsághoz vezető út mindenképp sikeres legyen.

0eefc2acf63c297f3220dab110989a59

Éjjelente azon töpreng, melyik diéta hozhatná a legjobb eredményt? Hallott már a keto diétáról, de még mindig habozik? Vajon ez is egy olyan diéta, ami csak ígéri az állomalakot, de pár nap után lehetetlen betartani az étrendet? Itt is meg van tiltva a legtöbb élelmiszer fogyasztása? El kell búcsúznia a kedvenc ételeitől? Mint minden diétában, itt is vannak szabályok. Vannak ételek, amik megengedettek, mások tiltólistára kerültek. Ismerje meg a keto diétát, amellyel garantáltan nem fog éhezni!

Viszlát édesség, viszlát gyümölcsök!  

Nem mondunk újat, ha azt állítjuk, hogy a fehérjediéták során nem szabad édességeket, gyümölcsöket és gyümölcsleveket fogyasztani. Tartózkodjon a csokoládétól,  a süteményektől, a cukorkáktól és az üdítőktől. A diéta megtiltja a gyümölcsök fogyasztását is, amelyek ugyan egészségesek és vitamindúsak, de rengeteg cukrot és szénhidrátot tartalmaznak, amelyek meggátolják a fogyást!

Kerülje az alkoholt!

A cukorral ellentétben, az alkoholfogyasztás nincs teljesen megtiltva. Kis mennyiség esetében nem árt a testünknek, sőt egy pohár száraz bor még segítheti is a  szervezetet  működésében. Károsnak bizonyul viszont a túlzott alkoholfogyasztás, ami köztudottan meggátolja a zsírok lebomlását. Az alkoholnak magas a cukortartalma és tele van felesleges kalóriával, emellett nagy szerepet játszik az izmok lebontásánál, amitől nekünk – természetesen – óvakodnunk kell. Azt javasoljuk, hogy ne fogyasszon alkoholt a keto diéta során.

Óvatosan a fűszerekkel! 

Ügyeljen a fűszerek kiválasztására! Figyelmesen olvassa el összetételüket, meg fog lepődni mi mindent tartalmaznak, vagy tartalmazhatnak egyes fűszerkeverékek. Némelyik típus rengeteg hozzáadott cukrot és egészségtelen zsírokat tartalmaznak. Kerülje a magas sótartalmú keverékeket. A kutatások szerint só-fogyasztásunk nem lépheti túl a napi 5 grammot. Használjon inkább gyógynövényeket, azokkal egy ételt sem lehet elrontani! 

Fogyasszon sok húst és zöldséget

A hús nagyszerű fehérje. Különösen a halak húsa jelent nagyszerű tápanyagforrást az emberi szervezet egészségének. Gazdagítsa étrendjét vörös hússal, baromfival, de főleg zsírosabb halakkal! Ne féljen a tojástól! Azok a kutatások, amik a koleszterinre gyakorolt negatív hatásukról szólnak, már régen elavultak. A keto diétában a tojás az egyik legjobb fehérje- és zsírforrás egyike. 

Nem minden zsír jó!

A megfelelő zsírbevitel létfontosságú a szervezet számára, de nem mindegy, milyen típusú és minőségű zsírokat fogyasztunk. Az extraszűz olivaolaj, a kókuszolaj vagy az avokádó olaj a jó zsírokat képviselik. Az iparilag feldolgozott olajok és zsírok, mint a majonéz vagy a szószok fogyasztását nem ajánljuk. 

Foglaljuk tehát össze! 

Alapjába véve nagyon egyszerű. A keto diéta a magas fehérje- és az alacsony szénhidrátfogyasztáson alapszik. Ezért nevezik gyakran fehérje diétának vagy szénhidrátcsökkentett diétának. Kerülje a szénhidrátokat, és egyen jó minőségű fehérjéket és zsírokat. 


monika-telupilova-foto
Autor článku
Monika Tělupilová

Výživová poradkyně s desetiletou praxí v podnikání v oblasti výživy a vystudovaná nutriční terapeutka. Založila dvě pobočky výživové poradny, a to v Šumperku v roce 2010 a v Brně v roce 2012. Za dobu působení jimi prošlo několik tisíc klientů. Každodenně pomáhá desítkám lidí s úpravou jídelníčku za účelem zdravého stravování, redukce či nabírání hmotnosti. V roce 2017 byla porotkyní a součástí nutričního týmu pečujícího o finalistky České MISS. Výsledky úspěšných klientů můžete najít v časopise Tina. Několikrát vystupovala v ČT v pořadu Sama doma a Dobré ráno. Pravidelně publikuje v Brněnském deníku Rovnost, její citace se objevují v článcích na internetových portálech v Česku i na Slovensku. Je nutriční garantkou celorepublikového projektu Pestrá strava – CEFF v České i Slovenské republice.

Kövessen minket az instagramon, és ossza meg velünk az elkészített ételeiről készült képeit, vagy motiváljon mindenkit az eddig elért eredményeivel. @ketomixhuPROFIL MEGTEKINTÉSE

Még nincs fiókja?

Iratkozzon fel és rögtön élvezheti annak előnyeit:

Születésnapi ajándék - feltétlenül töltse ki születési dátumát

Kedvezmény az ismételt vásárlások esetén

Átláthatóak az eddigi megrendelések

Gyors ismételt megrendelés

Nem muszáj kitölteni az adatait

Regisztráció

Nincs egyedül!

Többezer önhöz hasonló ember osztotta meg velünk eredményeit, így motiválva egymást, táplálkozási tanácsadónk pedig minden kérdésére válaszol. Bízzon támogatásunkban és kezdjen el fogyni még ma!

CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ

TAGOK több mint 1900 tag

A szállítás módjai

Csomagküldő - Házhozszállításhoz
990 Ft
Csomagküldő - Max. 8 kg
690 Ft