A keto diéta és a mozgás

Ha most kezdi a diétát és a mozgás eddig nem képezte az élete része, a sportolás gondolata riasztónak tűnhet. Talán éppen azért választotta a KetoMix diétáját, mert egyszerű alapelvei között nem szerepelt a sportolás feltétele.

Ketonová dieta a pohyb

Az az igazság, hogy a kis mennyiségű testmozgás nagyban hozzájárul, mondhatnánk elengedhetetlen az egészséges élethez. Nem szabadna tétlenül töltenünk a mindennapjainkat és elhanyagolni a mozgást. Ha eddig nem tornáztunk, nem végeztünk semmilyen jellegű testmozgást, nem szabad hirtelen megerőltetni a testünket. Első lépésként elegendőnek bizonyulhat egy frissítő séta a szabadban a jó levegőn, de a kutyasétáltatás, vagy a kerti munka is remek formája a mozgásnak. Ezeket a tevékenységeket ki lehet egészíteni egy-két nyújtógyakorlattal, amelyek hasonlítanak a jógázók mozdulataihoz. Segítségül összeállítottunk egy videósorozatot, ami inspirálja a kezdőket a testmozgásban. A videósorozat neve: “Nyújts a KetoMix-szel.” A pár perces videók keretein belül megtanítjuk helyesen lélegezni, és az egyszerű gyakorlatoknak köszönhetően nagyszerűen tud majd nyújtani izmain.

Legyen a mozgás szövetségese! 

Ha tényleg egészségesen szeretne élni, iktassa be a mozgást a mindennapjaiba – kössön a mozgással szövetséget. A diéta után az edzés fogja az egyik legfontosabb szerepet játszani a súlya megtartásában. Köztudott, hogy a fizikai jólét mellett, a mozgás és a sportolás öröme hozzájárul a lélek vitalitásához is. Boldogsághormonok, úgynevezett endorfinok szabadulnak fel a testben, amelyek felszabadultabbá és boldogabbá tesznek bennünket, valamint stresszoldó hatásuk is van! Mit gondol, megéri?

A mozgás és a diéta kezdetei

A KetoMix diéta kezdetén, amikor jelentősen csökkenteni kell a bevitt szénhidrátmennyiséget, az úgynevezett “ketoinfluenza” tüneteit tapasztalhatja majd. Ebben a szakaszban tanácsos, ha egyszerű mozgásformát választ, annak érdekében, hogy ne fokozza fizikai “kényelmetlenségét”. Teste így is nagy tehernek van kitéve a szénhidráthiány miatt. A diéta kezdetét követő pár napban nyugodtan elkezdhet sétálni, vagy könnyű, laza gyakorlatokat végezni. Az edzettebbek folytathatják a már megszokott edzés rutinjukat. A testmozgás felgyorsítja a zsírégetést, így látványosabb eredményeket érhet el a diétával.

Milyen mozgásformát válasszunk? 

A KetoMix diétája során bármilyen aktivitás megengedett, attól függően, mit szeretne elérni. Ha nagyobb zsírfeleslegtől szeretne megszabadulni, válassza az aerob jellegű mozgásformákat, mint a gyors séta, nordic-walking (séta sétapálcával), vagy jógázzon. Nincs megtiltva a nehéz súlyzós edzés, alacsony számú ismétlésekkel és nagyobb szünetekkel a szériák között. Bátran végezhet nagyobb volumenű gyakorlatokat izomtömeg növelés céljából, 8-12 ismétléssel, rövid szünetekkel a szériák között. Ha állóképességén szeretne javítani, alkalmazza a magas intenzitású mozgásformákat, mint a HIIT vagy más megterhelő aerob edzésformák. 

Mozogni jó, legyen szó bármilyen mozgásformáról. Válassza ki azt az edzésformát, amit képes lesz hosszú távon gyakorolni. Vágjon bele és tartson ki – ez a legfontosabb!


nahled magazin MP
Autor článku
Marie Petrovová

Zvídavost a láska k psaní ji dovedly k žurnalistice. Úspěšně vystudovala Akademii žurnalistiky a nových médií. Už během školy navštěvovala několik stáží v mediálních domech či České televizi. Tam se po absolutoriích rozhodla zakotvit. Nakonec ji osud dovedl k public relations a marketingu. Zůstala tak nadále věrná světu médií jen z druhé, pro ni barevnější, strany. Svůj čas nejraději tráví s rodinou a přáteli. Nejoblíbenější sportovní aktivitou je pro ni jóga, díky které může propojit ducha i těla. Své štěstí neustále objevuje v okamžicích.

Kövessen minket az instagramon, és ossza meg velünk az elkészített ételeiről készült képeit, vagy motiváljon mindenkit az eddig elért eredményeivel. @ketomixhuPROFIL MEGTEKINTÉSE

Még nincs fiókja?

Iratkozzon fel és rögtön élvezheti annak előnyeit:

Születésnapi ajándék - feltétlenül töltse ki születési dátumát

Kedvezmény az ismételt vásárlások esetén

Átláthatóak az eddigi megrendelések

Gyors ismételt megrendelés

Nem muszáj kitölteni az adatait

Regisztráció

Nincs egyedül!

Többezer önhöz hasonló ember osztotta meg velünk eredményeit, így motiválva egymást, táplálkozási tanácsadónk pedig minden kérdésére válaszol. Bízzon támogatásunkban és kezdjen el fogyni még ma!

CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ

TAGOK több mint 1900 tag

A szállítás módjai

Csomagküldő - Házhozszállításhoz
990 Ft
Csomagküldő - Max. 8 kg
690 Ft