
„BURGONYÁS” KARÁCSONYI SALÁTA
Hozzávalók:
- 1/4 közepes zeller,
- 1/4 tarlórépa,
- 1/4 sárgarépa,
- 0,5 doboz tejföl,
- 2 kemény tojás,
- kiskanál cukormentes mustár,
- só,
- bors.
Majonézhez:
- 1 tojássárgája,
- 1,5 kiskanál citromlé,
- 1 kiskanál borecet,
- 1/4 kiskanál cukormentes mustás,
- 1/2 kiskanál só,
- 3/4 bögre olíva- vagy avokádóolaj.
A zöldséget hámozza meg és vízben főzze puhára. Közben készítse el a házi majonézt. Egy magasabb edénybe rakja bele a tojássárgáját, a citromlevet, az ecetet, a mustárt és a sót. Kézi habverővel keverje össze. Ehhez adja hozzá kanalanként az olaj negyedét és jól keverje össze. A maradék olajat folyamatos keverés mellett óvatosan adja hozzá, míg kész nem lesz a majonéz. A kész majonézt hűtse le hűtőben. A főtt zöldséget vágja apró kockákra és tegye egy nagyobb tálba. Adja hozzá a felvágott tojást, a tejfölt és a majonézt, a mustárt, sót, borsot és keverje össze. A kész salátát hagyja a hűtőben állni.
Halászlé
Hozzávalók:
- 50 g ponty (vagy más hal),
- 1/4 sárgarépa,
- 1/4 zeller,
- 1/4 petrezselyem,
- olívaolaj,
- só,
- bors,
- KetoMix zsemle.

Az apróra vágott zöldségeket rövid ideig olajon pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Adjunk hozzá pontyot, sót, borsot és óvatosan főzzük. A zöldségek egy részét vegye ki és mixelje össze, majd és tegye vissza a levesbe (ha úgy kedveli, a mixelés nem szükséges). A főtt halat szedje szét darabokra. Készítse el a KetoMix zsemléket a csomagoláson található használati utasítás szerint. Serpenyőben pirítsa meg és tálalja a kész leveshez.
Karácsonyi ponty
Hozzávalók:
- 100 g ponty (vagy más hal),
- só,
- bors,
- KetoMix zöldséges omlett,
- olívaolaj.

A halszeleteket mossa meg, sózza meg és forgassa meg a KetoMix omlettben. Süsse serpenyőben aranybarnára olajon mindkét oldalán.