Amire szükségünk lesz:
- 150 g lazac,
- 4 db cherry paradicsom,
- 50 g hagyma,
- citrom,
- rozmaring,
- kevés vaj.
Elkészítés
Daraboljuk fel a lazacot kb. 3×3 cm-es darabokra. Ha bőrrel együtt van, akkor azt előre távolítsuk el. Az esetleges szálkákról se feledkezzünk el. A hagymából is vágjunk kb. 3×3 cm-es szeleteket. Mossuk meg a paradicsomot. Alaposan mossuk meg a citromot is, és karikázzuk fel héjával együtt. Egy hústűre vagy pálcikára szúrjunk fel felváltva egy darab lazacot, citromot, paradicsomot és hagymát. Tegyük a nyársakat egy sütőtálba, adjuk hozzá a vajat és öntsünk alá egy kevés vizet. Szórjuk meg rozmaringgal, a legjobb a friss. Fedjük le egy fedővel vagy alufóliával. 180°C-on kb. 30 percig sütjük. Az utolsó 5 percben fedő nélkül megpirítjuk. Fogyasszuk zöldség salátával.