Hogyan fogyjunk le a fenékből?

 

Hogyan fogyjunk le a fenékből?

A fenék gyakran problémás testrész. Az ülőmunka közvetlenül mutatja a felesleges cukroknak és zsíroknak, hogy hova irányuljanak. A fenekedre. A fenekedet zsírral kitömni könnyű és a fenékből lefogyni végülis szintén nem nehéz. Arról a testrészről van szó, amely egy mindennapos séta közben is mozog, aktivizálja az izmokat, így nincs más dolgod, mint támogatni a megfelelő gyakorlatokkal, az étrended átszabásával és máris nyert ügyed van. 

Csak a fenékből nem lehet fogyni anélkül, hogy a test más részeiből is lefaragj. A zsír soha nem szívódik fel a teljes szervezettől függetlenül, nem lehet egyetlen testrészre irányítani az energiaforrást. Nem lehet csak egy helyen fogyni, amit tudatosítanod kell, ha meg akarod tudni, hogyan fogyj le. Ebből a szempontból a fogyás nehezebb lehet, de az eredmény annál pozitívabb lesz. Végül nem csak a feneked lesz karcsúbb, hanem a hasad, a csípőd és a combod is. Tehát nézzük meg, hogyan fogyókúrázz és hogyan fogyj le a fenekedből. 

Fenék, far

A farizom három fő izomból áll:

 • nagy farizom, amely egyben a legnagyobb izom az emberi testben,
 • középső farizom,
 • kis farizom. 

 A jó hír az, hogy a fenék izmai a legnagyobb izomcsoport az emberi testben. Az emberek fejlettebbek, mint más fajok, mert fontosnak tartjuk azt, ami megkülönböztet bennünket a többi emlőstől, vagyis az egyenes járást. Bármilyen fogyással és edzéssel, még a fenék fogyásával is az a gond, hogy az izmok egy zsírréteg alá vannak elrejtve. Akármilyen edzettek lehetnek a feneked izmai, ha nem adsz le a felette levő zsírból, akkor nem fognak látszani. 

Hogyan fogyjunk le a fenékből?

Gondolom nem lepődsz meg, hogy a feneked fogyásának folyamata két alapvető pilléren alapszik:

 • az egészséges táplálkozás, ill. fogyás étkezés segítségével,
 • és egy adag testedzés.

Ha ezt a két területet kombinálod és kitartasz, biztos lehetsz benne, hogy nem csak a feneked fog lefogyni, hanem pozitív hatással lesz az egész testedre. 

 A nagy fenék lefogyásának módja valószínűleg főleg a nőket érdekli jobban. A férfiaknak nem gyakran van problémájuk ezzel a testrésszel. Az oka a genetikában és a hormonokban található. A női ösztrogének a fenékbe, a csípőbe és a combba irányítják az energiatartalékot. Amíg a nők a fenék és a combok fogyásával foglalkoznak, addig a férfiak tesztoszteronja szereti a készleteket a hasra irányítani. 

Az étrend változtatása nélkül nem fog működni

Mielőtt megváltoztatnád az étrended, tanulmányozni kell egy kicsit az anyagcserét és az emberi szervezet energiafelhasználását. A szervezet elsősorban a bevitt cukrokból nyer energiát. Ha többet kap belőle és több zsírt is, mint amennyire éppen szüksége van, akkor elraktározza őket rosszabb időkre. És ezeket a készleteket kell felhasználni a fenék fogyásához 

Létre kell hozni a szervezetben azt az állapotot, amikor nem lesz elég energiája a bevitt ételből és a zsírkészletek után nyúl. Ez az állapot, amikor a leülepedett zsírokat energiaforrásként használjuk fel, az ún. ketózis, és az úgynevezett ketodiétában, vagy alacsony szénhidrát- vagy fehérje diétában alkalmazzák. 

Ha igazán komolyan gondolod a feneked fogyását, a ketodiéta a megfelelő módszer. Ez a szénhidrátbevitel drasztikus csökkenéséről, napi maximum 50 grammról, van szó. Ha ezt a határt valóban betartod, akkor 48 órán belül megjelenik az említett ketózis és ezután már csak fogyni fogsz. 

Hogyan étkezzünk úgy, hogy a napi bevitelünk ne haladja meg az 50 gramm szénhidrátot? Elsőre ostoba viccnek tűnhet, mert cukor szinte mindenben van. A sárgarépában vagy a cukorborsóban is lehet cukrot találni, a gyümölcsök ezért szintén tilosak, valamint a köretek is. Az étrendben a minőségi zsírok és fehérjék bevitelére kell összpontosítani. Az üzletben is kaphatók a fehérje termékek (ropi, tészta, zabkása), ami nagyon jól helyettesíti az eredetit.

Tanács!  Ha nem tudod, hogyan kezdj hozzá a ketodiétához, meríts inspirációt a keto szakácskönyvekből, vagy próbáld ki a heti készételes csomagokat. Azok fedezik a mindennapi fogyasztásod és biztos lehetsz benne, hogy nem követsz el étkezési hibát. Azaz nincs feleslegesen több cukrod és a szervezeted se szenved hiányt semmilyen fontos anyagból.

Gyakorlatok a fenék fogyásához

Milyen mozgás az ideális, ha a fenék fogyásának módját keresed? A fenék fogyásának univerzális gyakorlatai közé tartozik:

 • a futás,
 • séta,
 • lépcsőzés,
 • guggolás,
 • széles guggolás,
 • kitörések,
 • oldalt fekve a láb felemelése,
 • a lábak fekve nyújtása a test felett,
 • fenékmozgatás fekve,
 • lábbal ollózás.

Tipp!  Kényeztesd magad egy ötperces edzéssel, amelyben használod a fenék- és combizmaidat

 

Próbálj ki valami újat. Fokozd az edzést bosu-t használva (egy fél golyónak tűnő eszköz). Élvezheted rajta az aerob, erőnléti és egyensúlyi gyakorlatokat. A gyakorlatok során a fókusz a test közepére irányul, így megsokszorozod a fogyás érdekében tett erőfeszítéseidet. A bosu edzéssel gyorsan fogynak a kilók. 

Tipp!  Próbáld ki például ezt a YouTube edzést: https://www.youtube.com/watch?v=vZdyiR0IVqA


Ha belemész a fenék fogyásáért folytatott küzdelembe, akkor nem kell egyedül maradnod vele. Mindig jobb, ha valaki mással tudjátok egymást motiválni. Lehetnek barátok, de egy személyi edző is, aki megadja neked az erőt, hogy ne add fel. Még étkezéshez is találhatsz olyan társat, aki támogat és megakadályozza, hogy felfald a hűtőszekrényt. Az ételekért pedig itt vagyunk mi.

Kövessen minket az instagramon, és ossza meg velünk az elkészített ételeiről készült képeit, vagy motiváljon mindenkit az eddig elért eredményeivel. @ketomixhuPROFIL MEGTEKINTÉSE

Még nincs fiókja?

Iratkozzon fel és rögtön élvezheti annak előnyeit:

Születésnapi ajándék - feltétlenül töltse ki születési dátumát

Kedvezmény az ismételt vásárlások esetén

Átláthatóak az eddigi megrendelések

Gyors ismételt megrendelés

Nem muszáj kitölteni az adatait

Regisztráció

Nincs egyedül!

Többezer önhöz hasonló ember osztotta meg velünk eredményeit, így motiválva egymást, táplálkozási tanácsadónk pedig minden kérdésére válaszol. Bízzon támogatásunkban és kezdjen el fogyni még ma!

CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ

TAGOK több mint 1900 tag

A szállítás módjai

Csomagküldő - Házhozszállításhoz
990 Ft
Csomagküldő - Max. 8 kg
690 Ft