Hozzávalók:
- 150g tőkehalfilé,
- ¼ piros paprika,
- ¼ hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- ¼ póréhagyma,
- citromlé,
- szójaszósz,
- fűszerpaprika,
- gyömbérpor,
- só, bors,
- olaj.
Elkészítés
Csepegtessünk citromlevet a halfilékre, sózzuk be, és hagyjuk egy órát pihenni. Ezután töröljük szárazra a filéket. Forgassuk bele fűszerpaprika és gyömbérpor keverékébe. Süssük meg mindkét oldalát, majd tegyük félre meleg helyre. A sütéskor keletkezett szaftban pároljuk meg a felszeletelt paprikát, a póréhagymát, a hagymát és a fokhagyma szeleteket. Ha megpuhult, sózzuk és borsozzuk. Pár csepp szójaszósszal ízesítjük. Tegyük a zöldségeket egy tányérra, és helyezzük rá a filéket.