5 trükk, hogyan élvezzük a nyaralást súlygyarapodás nélkül


Ne hagyja a véletlenre, mit eszik a vakáció alatt! Az alábbiakban öt olyan tippet olvashat, amivel nemcsak hogy kiélvezheti a nyaralást, de a súlyát is megtarthatja. Ráadásul senki sem veszi majd észre, hogy Ön épp a vonalaira összpontosít.

jak-nepribrat-na-dovolene

1. Csak semmi stressz!

Vegye lazán a dolgokat – cikkünk címe nem a nyaralás során történő fogyásra utal, hanem a testsúly megtartásának apró trükkjeire. A nyaralás során a legfontosabb az, hogy jól érezze magát, így minden esetben tartsa szem előtt saját kényelmét. Hiszen mit ér a kirándulás gasztronómiai szabadság nélkül? Ha például lehetősége adódik, hogy megkóstolja a helyi specialitásokat, melyre máshol nincs lehetősége, ne álljon ellen! Örömmel és bátran fedezheti fel az új ízeket! Meg kell tanulnia, hogy a jövőben bármit fogyaszthat, és bármit be tud illeszteni a mindennapi étrendbe, csak ügyelni kell az egyensúlyra. Ha tudja, hogy a reggelije egészséges és kiegyensúlyozott volt és a vacsora is alacsony energiatartalmú lesz, ebédre egy kis „bűnözés” még belefér.

2. Vigyázat az egészséges kalóriákkal!jak-nepribrat-na-dovolene-ketomix-cz4

Már most elképzelte, ahogy beleharap egy csodás lédús gyümölcsbe, ami sokkal ízletesebb az itthoniaknál? Nem kell kizárnia napjaiból a finom és friss gyümölcsöket a kirándulás alatt, ám az időzítés nagyon fontos! Ahogy biztosan Ön is tudja, a gyümölcsök cukortartalma igazán magas, melyet elsősorban energiáink feltöltésére használunk. Ahhoz, hogy szervezetünk képes legyen elégetni ezeket a kalóriákat, fogyasszuk a gyümölcsöket a nap első felében.

Jó választás lehet például egy gyümölcsös reggeli, hiszen ilyenkor még előttünk áll a nap. Ha pedig a parton kívánna meg egy ínycsiklandó gyümölcsös smoothiet, ne tartsa magát vissza! Tanácsos ilyenkor azonban kompromisszumot kötnie magával. A magas energialöketet használja arra, hogy úszik pár hosszt a tengerben, például a bólyáig és vissza!

3. Mozgás a lustábbaknak is

Ha tevékeny kirándulást tervezett, nyert ügye van! A vakáció alatt mozgással valószínűleg le is tud adni pár kilót. A semmittevéssel és pihenéssel töltött kirándulás alatt pedig kihasználhatja a tenger és a part kínálta lehetőségeket. Tudta például, hogy egy sétával a homokban több kalóriát éget, mint egy átlagos sétával? Komoly energiát fektet be akkor is, mikor a vízben sétál, vagy ha a családdal vízi játékokban vesz részt.

Egy kagylógyűjtő túra például kifizetődő lehet, az úszásról pedig már ne is beszéljünk! Ha pedig kihagyná a mozgást a napjaiból, a vízben ülve is tud kalóriákat égetni, hiszen testünk a hideg vízre reagálva megpróbálja magát „fűteni”. Ahhoz pedig, hogy főleg a zsírokat tudja égetni, támogassa anyagcseréjét L-karnitinnel, amely segíti a zsírok energiává történő átalakítását.

P70610204. Hogy is van az alkohollal?

Ha alkoholos italt szeretne fogyasztani, akkor is érdemes észben tartania, hogy nem minden lehetőség megfelelő. Válasszon tehát okosan! A bor szerelmesei azt gondolják, hogy semmi sem fogható egy pohár finom borhoz. A lehetőségek tárháza pedig szinte végtelen, hiszen választhatunk száraz, félédes és édes borok közül. Nem mindegy azonban, melyiket szeretnénk beilleszteni diétánkba, hiszen ezek közt hatalmas különbségek vannak. Ha megvizsgálunk egy deci édes bort, láthatjuk, hogy 9 vagy akár több gramm cukrot is tartalmazhat!

A száraz bor esetében ez csak 0,8 gramm cukrot jelent.
Ha Ön inkább egy habos sört inna, erre is tudunk megoldást kínálni. Fél liter sör átlagos szénhidráttartalma 20 grammra is rúghat. Ennek ellenére, mi mégis azt javasoljuk, hogy ne hagyja ki kedvenc italát. A piacon már csökkentett cukortartalmú söröket is találni. (Ezeket általában DIA, diabetikus vagy light söröknek jelölik.) Ezen sörök cukortartalma azonban nem elhanyagolandó, hiszen körülbelül 4 gramm cukrot tartalmaznak. Vigyázzunk tehát a „cukormentes” sörökkel is, a mértékletesség legyen itt is a jelszó.

5. Legyen mindig felkészült!

Kirándulása alatt sokszor nem találja meg azokat a lehetőségeket, mint otthon. Egyáltalán nem biztos, hogy egészséges nassolnivalót is be tud szerezni az úton. Ha nem szeretné felrúgni a diétáját az édességek miatt, ne felejtse otthon kedvenc fehérjeszeletetét, ami elfér a strandtáskában, és bármikor jól jöhet!

A KetoMix koktélt és a kását is nagyon egyszerűen össze tudja keverni az úton bárhol és bármikor.
Ha a szállása kényelmében lehetősége van reggel megsütni egy ropogós KetoMix zsemlét, reggelire vagy tízóraira magával vihet egy ízletes szendvicset. Útja során – továbbá – óriási segítséget nyújthatnak az ételdobozok, melyekbe nem csak a fogásokat porciózhatja ki, de tehet bele zöldségeket és dióféléket is.

Kellemes kirándulást!


monika-telupilova-foto
Autor článku
Monika Tělupilová

Výživová poradkyně s desetiletou praxí v podnikání v oblasti výživy a vystudovaná nutriční terapeutka. Založila dvě pobočky výživové poradny, a to v Šumperku v roce 2010 a v Brně v roce 2012. Za dobu působení jimi prošlo několik tisíc klientů. Každodenně pomáhá desítkám lidí s úpravou jídelníčku za účelem zdravého stravování, redukce či nabírání hmotnosti. V roce 2017 byla porotkyní a součástí nutričního týmu pečujícího o finalistky České MISS. Výsledky úspěšných klientů můžete najít v časopise Tina. Několikrát vystupovala v ČT v pořadu Sama doma a Dobré ráno. Pravidelně publikuje v Brněnském deníku Rovnost, její citace se objevují v článcích na internetových portálech v Česku i na Slovensku. Je nutriční garantkou celorepublikového projektu Pestrá strava – CEFF v České i Slovenské republice.

Kövessen minket az instagramon, és ossza meg velünk az elkészített ételeiről készült képeit, vagy motiváljon mindenkit az eddig elért eredményeivel. @ketomixhuPROFIL MEGTEKINTÉSE

Még nincs fiókja?

Iratkozzon fel és rögtön élvezheti annak előnyeit:

Születésnapi ajándék - feltétlenül töltse ki születési dátumát

Kedvezmény az ismételt vásárlások esetén

Átláthatóak az eddigi megrendelések

Gyors ismételt megrendelés

Nem muszáj kitölteni az adatait

Regisztráció

Nincs egyedül!

Többezer önhöz hasonló ember osztotta meg velünk eredményeit, így motiválva egymást, táplálkozási tanácsadónk pedig minden kérdésére válaszol. Bízzon támogatásunkban és kezdjen el fogyni még ma!

CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ

TAGOK több mint 1900 tag

A szállítás módjai

Csomagküldő - Házhozszállításhoz
990 Ft
Csomagküldő - Max. 8 kg
690 Ft