Nem tud megszabadulni a hasi zsírpárnáktól? A háromszoros Európa-bajnok testépítő elárulja, mitévők legyünk.

A fogyókúrák szempontjából a has egy nagyon problémás terület, hiszen még azoknak is fejfájást okoz, akik már hosszabb ideje tornáznak. A hasi zsírpárnák kialakulása kockázatokkal járhat az emberi szervezet egészsége szempontjából, mivel hozzájárulnak a civilizációs betegségek kialakulásához. Ráadásul még a nadrágból is gyakran kibuggyan az a fránya hájréteg. Ha Ön elkezdett fogyókúrázni és tornázni, de a hasa köré felhalmozódott zsírrétegtől még így sem tud megszabadulni, akkor most jól figyeljen!
Zbyněk Čaradský, többszörös cseh és háromszoros Európa-bajnok testépítő elárulja, milyen módon lehet végleg leszámolni az úszógumikkal.

shutterstock_730350430

Miért olyan nehéz a hasunkból fogyni? 

A kerek pocak nem csak a férfiakat, de a nőket is gyötri. Vannak almaformájú emberek, akiknél pont ezen a részen rakódik le a legtöbb zsír, leadni viszont csak nehezen tudják. Azért ilyen nehéz megszabadulni a hasi zsírpárnáktól, mert itt a zsírszövetek sokkal sűrűbben vannak lerakódva, mint a test bármely más területén. 

Hogyan tudnánk mégis megszabadulni tőlük?  shutterstock_342153437

Először is el kell mondanunk, hogy nem léteznek csodaszerek és szenzációs pirulák, amelyek a hasi zsírokat célozzák meg. A fogyás egy összetett, az egész testben egyidejűleg végbemenő folyamat, amit az étrendünk és az életstílusunk megváltoztatásával tudunk beindítani. A legfontosabb szabályok egyike az, hogy a napi energiafelhasználás értékének magasabbnak kell lennie, mint az energiabevitelének – ez a fogyás alapja. Fontos, hogy ne éhezzünk és megfelelő mennyiségű fehérjét fogyasszunk, még akkor is, ha ez a szénhidrátok rovására megy.

Tehát a hasizom gyakorlatok nem segítenek a hasi zsír csökkentésében? 

Nem, ez természetesen gyakori tévhit. Ha valaki fogyókúrázik és fogy, az egész zsírkészletét égeti. Végezhetünk felüléseket reggeltől estig, ha zsírréteg van a hasizmok felett, nem lehet majd látni a kockákat, és még a fenekünk is fájni fog. A testedzés természetesen az egészséges életmód egyik fontos alapköve, a fogyás szempontjából viszont nem szükséges. Vannak olyanok, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak tornázni. Ők is le tudnak fogyni csupán az étkezésük megváltoztatásával. 

Mi a megoldás?

A zsírpárnák száműzésének leggyorsabb és leghatékonyabb módja a ketogén diéta. A test a ketózis állapotába kerül és már pár nap után saját zsírszöveteit kezdi el égetni. A diéta elve nagyon egyszerű, viszont, ha valaki nem jártas a megfelelő ételek és mennyiségek meghatározásában, érdemes szakértőhöz fordulni, aki elkészíti az étrendünket. A személyes véleményem az, hogy a ketogén diéták közül a KetoMix diéta a legkiemelkedőbb. Táplálkozási szempontból megfelelő összetétellel rendelkezik, óriási a termékkínálata, és igazán törődik az ügyfeleivel. 

Azt mondod, hogy nem muszáj tornázni, de az egészséges életmód velejárója kell, hogy legyen…

Igen, tényleg nem szükséges tornázni, ha valaki fogyni szeretne. Minden egyes leadott kiló felemelően hat a szervezetre, mindegy, hogy azt a kilót futással, vagy KetoMIx diétával adtuk le. Aki egészségesen szeretne élni, annak mindenképp mozognia kell. Ami a hasi zsírrétegből történő fogyást illeti,  a legalkalmasabbnak az állóképességi sportok bizonyulnak, mint a futás vagy a biciklizés. Sokszor az is segít, ha a lift helyett a lépcsőt választjuk, hosszabban sétáltatjuk a kutyánkat, vagy egy megállóval hamarabb szállunk le az autóbuszról, majd gyalog ballagunk haza. Ugyanúgy mint a kilók esetében, itt minden megtett kilométer számít. 

182782486_873670093184641_7561255553142074380_n Vannak egyéb tippjeid a zsigeri zsírok célzott csökkentésére? 

Persze. Először is kerülni kellene az alkoholfogyasztást. Úgy tűnhet, hogy az alkohol és a zsírok egymástól eltérő fogalmak, mégis van kapcsolat, hiszen az alkohol egy óriási energiabomba, amelyből a felesleges energiát a testünk a has tájékán raktározza el zsírok formájában. Továbbá, azt javaslom, hogy minden esetben olvassák el az élelmiszereken található címkéket. Lehet, hogy a termék dizájnja azt sugallja, hogy a termék egészséges, viszont ez nem minden esetben bizonyosodik be. Legfőképp a cukortartalomra kell odafigyelni, mivel manapság már mindent cukroznak, ami észrevétlenül mérgezi az egészségünket, ha nem figyelünk oda. A nassolásról viszont nem kell lemondanunk. Rengeteg egészséges alternatíva létezik. Ott vannak például a ketomixes csokoládék, fehérjeszeletek, a nachos és a csipsz – mind összhangban vannak a diétás étrend alapelveivel. Nézzünk körül az egészséges élelmiszerek között, és ne hagyjuk, hogy a megnyerő külső befolyásoljon bennünket a vásárlásnál. 

Van még valami tanácsod a haspárnákkal küzdőknek?

A fogyásra a stressz is hatással van. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy vegye lazán a dolgokat. Az, hogy úszógumi van valakinek a hasa körül, még nem jelenti azt, hogy egy fél év múlva is ott lesz. Ne aggódjon miatta! Ha elhatározta, hogy meg fog tőle szabadulni, válassza a ketogén diétát és meglátja, hogy pár hónapon belül magára sem fog ismerni. Még tornázni sem muszáj! Ha viszont nem csak a külsején, de az egészségén is javítani szeretne, higgye el, a torna csak jót tesz!  Vidámnak és kiegyensúlyozottnak fogja magát érezni a boldogsághormonok miatt. Az az érzés, hogy felvehet egy olyan ruhát, ami már évek óta a szekrény mélyén lapul, felbecsülhetetlen lesz.


nahled magazin MP
Autor článku
Marie Petrovová

Zvídavost a láska k psaní ji dovedly k žurnalistice. Úspěšně vystudovala Akademii žurnalistiky a nových médií. Už během školy navštěvovala několik stáží v mediálních domech či České televizi. Tam se po absolutoriích rozhodla zakotvit. Nakonec ji osud dovedl k public relations a marketingu. Zůstala tak nadále věrná světu médií jen z druhé, pro ni barevnější, strany. Svůj čas nejraději tráví s rodinou a přáteli. Nejoblíbenější sportovní aktivitou je pro ni jóga, díky které může propojit ducha i těla. Své štěstí neustále objevuje v okamžicích.

Kövessen minket az instagramon, és ossza meg velünk az elkészített ételeiről készült képeit, vagy motiváljon mindenkit az eddig elért eredményeivel. @ketomixhuPROFIL MEGTEKINTÉSE

Még nincs fiókja?

Iratkozzon fel és rögtön élvezheti annak előnyeit:

Születésnapi ajándék - feltétlenül töltse ki születési dátumát

Kedvezmény az ismételt vásárlások esetén

Átláthatóak az eddigi megrendelések

Gyors ismételt megrendelés

Nem muszáj kitölteni az adatait

Regisztráció

Nincs egyedül!

Többezer önhöz hasonló ember osztotta meg velünk eredményeit, így motiválva egymást, táplálkozási tanácsadónk pedig minden kérdésére válaszol. Bízzon támogatásunkban és kezdjen el fogyni még ma!

CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ

TAGOK több mint 1900 tag

A szállítás módjai

Csomagküldő - Házhozszállításhoz
990 Ft
Csomagküldő - Max. 8 kg
690 Ft